sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Uudet tossut ja pohjalliset


Pitkään olen tuumannut että toiset lenkkarit olis hyvä saada. Äitienpäivälajaksi sain sponsorilta lupauksen tossuista ja eilen oli sitten toteutuksen aika. Lähdin ostoksille ajatuksella että Adidaksethan ne tietenkin on, tai ainakin niistä lähdetään kokeilemaan ja yhdet tietyt oli mielessäkin eli Adizero Adios Boostit :)

Kyselin yhdeltä juoksukaverilta vinkkiä että minne päin Lahdessa kannattaisi suunnata tossuostoksille ja sain pari vinkkiä. Suuntasin ekana Intersporttiin jossa myyjä kyseli mun halukkuutta skannata jalkani sellaisella laitteella jolla näkisi vähän missä asennossa jalka on ja tartteeko se (siis jalka) tukea johonkin suuntaan. Olin sitä jo miettinytkin ja mielenkiinnosta menin skannattavaksi... tulos räpylä mikä räpylä... eli lättäjalkaa, sukuvika... kysyivät seuraavaksi tottakai että laitetaanko pohjallista ja koska mulla on ollut tyypillistä kipua jota tuollasilla jaloilla juoksemisesta tulee niin ajattelin että pistetään nyt sitten koko rahalla... En siis kertonut myyjälle että mitä mulla oli ollut mutta täsmäsi kertomansa kyllä.

Pohjalliset saatiin tehtyä ja pelkäsin että ne ei sitten mene tietenkään niihin haluamaani tossuihin ja joudun ottamaan jotku ihan kauheat ja byäääääää....mutta sinne sujahti adios boosteihin pohjalliset ja pääsin sovittamaan... JUST EIKÄ MELKEIN!!
Otin koejuoksua sielä Intersportin käytävillä ja myyjä kehui että kaunis on askel, päkiävoittoinen, hyvä myyjä ;) Sanoi vielä että tulee sitten kannustamaan Uusi Lahti -juoksuun reitin varrelle.

Nyt on siis uudet koreat tossut, vanhemmat voi pikkuhiljaa siirtää metsätossuiksi ja nämä uudet asfaltille. Tänään tartteekin vähän lenkille päästä kun on jo kaksi päivää mennyt juoksematta. Arki ei oikein sulata sitä että käy humputtelemassa ja juoksemassa samana päivänä. Mutta olipahan eilen kyllä ihan hyvä syy humputella niin nyt on millä juosta :)

Humputtelupäivä kun oli niin suuntasin tossuostosten jälkeen Lahden satamaan kahville kantapaikkaani Kahvila Karirantaan. Huh heijaa, satamassa olikin jotkin markkinat ja jonottaa sai kahviansa (ja piirakkapalaa). Koska olin lähtenyt soitellen sotaan ja aamupala oli jäänyt kahvin tasolle niin otin minijuustocroisantin (ne on niiiiiiin hyviä tuolla Karirannassa) ja lounaaksi sitten se marjapiirakka. Lueskelin lehteä ja join kahvia ja nautin ihan omasta ajasta. Kahvit juotuani aloin kuunnella että jostain kuuluu basson jytke ja menin katsomaan missä soi. Puolustusvoimien varusmiessoittokunann show band se sielä viritteli soittimiaan, jäin hetkeksi kuuntelemaan kuinka Happy sujui varusmiehiltä, hyvin sujui :)


2 kommenttia:

  1. Hyvinkö juioksu sujui asfaltilla uusilla tossuilla. Minunkin pitäisi päästä tuollaisen jalka scannaukseen. Tuntuu siltä että vasen jalka olisi hieman virhe asennossa. Oliko ne pohjalaiset kalliit? Ovat varmaan hyvät.

    VastaaPoista
  2. Pohjalaiset ;) oli... no, olihan ne hintavat... mutta josko ne olis sitten hintansa väärtit... Mutta hyvin sujui ja tossut tuntui hyviltä ja kevyiltä... jotenkin oli tuntuma asfalttiin ihan eri tavalla kuin noilla vanhemmilla tossuilla. Ne saakin nyt siirtyä metsäpoluille ja nämä uudet sitten asfalttilenkeille. Intersportissa ne skannaa noita jalkoja ainakin... Kun tuut ensi viikonloppuna tänne (vai oletko tulossa??) niin käyt samalla Intersportissa.

    VastaaPoista