tiistai 13. toukokuuta 2014

Arkistojen uumenista eli sieltä täältä koottua merkintää (2011-2013)

... ja lyhyesti historiaa:

Maaliskuussa -11 ajattelin että juokseminen voisi olla kivaa ja aloimme naapurissa asuvan veljen vaimon kanssa juoksemaan. Tavoitteeksi otimme reilun kutosen matkan kevään Uusi Lahti -juoksussa. Vaan suunnitelmiin tuli pieni muutos kun tulinkin raskaaksi. Paha olo vaivasi kovasti ja Uusi Lahti -juoksu tuli lähinnä käveltyä lävitse. Juokseminen jäi, pidemmäksi aikaa.

31.1.13

Täällä yksi aloittelija Jäi viimeksi vähän vaiheeseen... kävellyt toki olen ettei nyt liikkumatta sentään. Mutta nyt, päätettiin tyttöjen kanssa osallistua keväällä Uusi Lahti -juoksuun ja matka olis 1/4 maraton eli n. 10.5 km . Jee jee, kova motivaatio päällä. Jonkin aikaa tätä on nostatettu tätä fiilistä ja nyt olis taas aika juosta!

1.2.13
Minulta kysyttiin aikatavoitetta Uusi Lahti-juoksuun... Aikatavoite, heh, Jos mä pääsen maaliin juoksemalla koko matkan... niin olen tyytyväinen En osaa ajatella vielä sellaisia asioita kuin aikatavoite. Tai no on mulla pari tavoitetta. Että tosiaan juoksen tuon matkan, ei kävelyä väliin, ja että en nyt viimenen kuitenkaan ole 

21.2.13
Mä ajattelin kokeilla mihin tällä hetkellä pystyn ja pystyin aika hyvin 5 km:iin. Siis yhtäkyytiä Jee jee! Onpas hyvä olo!! Olin luvannut juosta puolen tunnin lenkin ja 34 min. tuohon meni. 3,5 vkoa olen nyt juossut. Viimeksi mulla jäi juoksemiset tuohon 5 kilometriin mutta nyt ei todellakaan jää.

17.3.13
Juoksin tänään pisimpäni eli 8,02 km. Aikaa meni 55,30 min. Oli tosi kiva juosta ja tuntui että jäi vielä varaa mutta tulin taas kotiportille eikä ollut mikään tarve "koittaa" enempää Mutta kivalta tuntui ja keli oli mitä ihanin. Tuntui että olis jäänyt sitä kiristämisvaraa loppuun. Ja onhan tuossa vielä kiristämistarvetta jos haluaisi siihen tuntiin kympin juosta. Mulla on aina silleen että pari eka kilometriä menee hiljempaa ja sitten vasta aukeaa ja alkaa kulkemaan. Oli hyvä tai huono päivä. Ja kun on ollut lenkkiseuraa niin ne alussa meinaa kiskoa ja sitten jossain kohtaa alan vetämääm minä. En taida olla mikään pikajuoksija, kun ei vaan pääse niin ei pääse. Dieselmottori...

24.3.13
Eka kymppini juostu Aikaa meni 67 min. Yksi tavoite saavutettu. Seuraava tavoite olis hioa tuosta tuo 7 min. pois.

7.4.13
Sain tänään nipistettyä 6 min. tuosta kympin "aloitus" ajasta eli tänään 10 km/61 min. Jeejee Tunnin alitus toukokuun lopulla alkaa näyttää ihan mahdolliselta Koitin alusta saakka pitää 6min/km vauhtia ja jossain 4-6 km paikkeilla oli vähän huonompaa ja matkanteko hidastu mutta sitten se taas lähti ja loppu meni nopeaa! Oli hassua huomata kelloon vilkaistessa että hä, se on kymppi nyt. Kun olo oli niin mainio verrattuna tuohon mitä oli tuolla keskimatkassa.

2.5.13
Kiva juoksu tänään. 5 km/29 min ja koko 7.20 km matka meni 42.38 min. Ja paras odotti lopussa. Kun lopetin juoksun tuossa kotiportilla ja istahdin portaille niin syke näytti 120... on tosi paljon kunto noussut sitten juoksemisen aloittamisen. Ja viimesen 500m spurttasin kuitenkin kovempaa kuin tuon lenkin muuten. Joskus taannoin sykkeet nous helposti vaikka minne ja palautuminen kesti. Kiva!

18.5.13
Testailin tänään että miten jaksaa juosta aikatavoitteen mukaan ja tulokseksi tuli 10.4 km / 63 min. Eli ihan hyvin meni. Mulla on tavoitteena sitten viikon päästä kisassa juosta se 10.55 64 minuutissa (tai saahan se allekin mennä jos on mennäkseen, en usko etä juurikaan kuitenkaan menee) Reitti ei ollut kyllä se kilpareitti. Vaan oli mäkistä metsätietä. Kivaa maastoa kyllä juosta. Alussa koitin tahallaan juosta kovempaa ja väsyksihän se pisti puolessa välissä, mutta ajattelin että katson kuinka käy. Nyt tiiän että pitää se minun kuitenkin vähän hiljempaa aloittaa.

24.5.13
Sunnuntaina olisi Uusi Lahti-juoksu. Huiiiii, vähän jo kutisee mahan pohjassa...

26.5.13
Uusi Lahti-juoksu: 64 min 24 sek. Eli 24 sekkaa jäin tavoitteesta, vähän harmittaa, mutta lähdin liian lujaa liikkeelle keliin nähden, oli tosi lämmin sää. 7 km saakka oli kivaa ja sitten ei ollut niin kivaa mutta viimesen 500 m jaksoin silti spurtata mitä en KOSKAAN kotilenkeillä tee, nappasin vielä yhden väsyneen varttimaratoonarin völjyyn kun meinas ihan uupua. Että ihan kiva juoksu... vaikka en mä ihan tyytyväinen ole. Mutta nyt tiiän taas vähän paremmin. 6 min/km oli mulle ehkä vähän liian lujaa tuossa lämmössä. Vaikka eihän 24 sekkaa tavoitteesta nyt niin paljoa ole... 

11.6.13
Nyt oli pari viikkoa juoksutaukoa kun menin ja nitkautin nivusen jalkapallossa.... Käveleminenkin on tehnyt kipeää ja alkuun piti ihan varovasti tuen kanssa kävellä kun oli niin kipeä. Pikkuhiljaa alkoi tuntua paremmalta ja eilen tuntui että jos kohta pääsis lenkille. Äsken kävin varovasti koittamassa, vähän tuntemusta oli mutta noin muuten oli kiva taas pistää tossua toisen eteen. Meinas jo alkaa harmittamaan kun ei päässyt lenkille!

1.8.13 
Iitti-hölkkä
Meni minun tasoon nähden kivasti, 9.5 km - 57.06 (bruttoaika, ei ollut chippejä, ajanotto maalissa). Oli kiva metsätie-pururata reitti. Välillä sai hyppiä lätäköiden ylitse ja väistellä oksia Aika yksin sai suurimman osan matkaa juosta kun 20 nopeampaa meni jossain edessä ja 20 hitaampaa tuli sitten jossain takana. Maltoin alussa mennä hitaampaa ja niinpä sitten 5 kilsan kohdalla/jälkeen sain ohitella jokusen selän. On se vaan kivaa Tuli ihan saalistaja olo kun aina näki että tuolla seuraava Viimeisin ohitus tuli n. 100 m ennen maalia. Olin juossut yhden naisen perässä melkein 2 km. Viimeisen 500 m juoksimme sitten ihan peräkanaa, toinen kiristi ja minä kiristin perässä ja sitten ohi, nam nam :) Kiitin sitten maalissa peesistä mutta eipä hää ollut juttutuulella... hapanta naamaa tarjosi eikä sanaakaan sanonut. Ei sitten :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti